Italië wil ondanks omkoopzaak door met Conte

Reacties

De Italiaanse voetbalbond heeft de intentie uitgesproken om het contract van bondscoach Antonio Conte met twee jaar te verlengen. Verrassend, omdat hij over een paar maanden terechtstaat in een omkoopzaak.

Italië wil ondanks omkoopzaak door met Conte

Conte moet zich in februari verantwoorden voor de rechter, die meer wil weten van zijn tijd als trainer bij Siena (2010-11). Na Contes vertrek werd bekend dat diverse spelers van de Toscaanse club zich schuldig hadden gemaakt aan omkoping.

Conte wordt ervan beschuldigd passief te hebben meegewerkt, door (pogingen tot) omkoping niet te rapporteren. Filippo Carobbio, een ex-speler van Siena, heeft tegenover justitie verklaard dat Conte volledig op de hoogte was van alle praktijken bij Siena. Overigens wordt Conte door alle andere toenmalige spelers van Siena vrijgepleit.

In die context is de aankondiging van Carlo Tavecchio, voorzitter van de Italiaanse bond, zeer opmerkelijk. 'We willen het contract van Conte met twee jaar verlengen', zei hij. 'Het is afwachten of hij daar zelf voor open staat.' Het contract van Conte loopt na het EK van 2016 af. De Azzurri kunnen zich zaterdag van deelname aan het EK verzekeren door te winnen van Azerbeidzjan.

Conte werd vanwege zijn rol in de omkoopzaak bij Siena eerder al bestraft door de Italiaanse voetbalbond. In het seizoen 2012/13, toen hij trainer van Juventus was, zat hij een schorsing van vier maanden uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.