Italië voedt twijfels met magere zege op Schotland

Reacties

Na een serie van vier duels zonder zege heeft Italië weer gewonnen. Makkelijk ging het echter niet tegen Schotland, dat op Malta met 1-0 ten onder ging.

Italië voedt twijfels met magere zege op Schotland

In de aanloop naar het EK zag Italië met Marco Verratti en Claudio Marchisio zijn twee beste middenvelders al wegvallen met blessures. Dat creatieve gemis liet zich tegen Schotland opnieuw voelen. Hoewel Italië helemaal niets te duchten had van de Schotten, speelde La Squadra Azzurra offensief bar weinig klaar.

Emanuele Giaccherini verscheen in de eerste helft drie keer in kansrijke positie, maar miste even vaak. Twaalf minuten na de pauze brak Graziano Pellè alsnog de ban. De voormalige Feyenoorder, waarschijnlijk de eerste spits van Italië op het EK, knalde vanaf achttien meter raak na voorbereidend werk van Éder en met name Daniele De Rossi.

Dat doelpunt was genoeg voor een Italiaanse overwinning, maar de twijfels over met name het creatieve en offensieve vermogen van de ploeg van Antonio Conte zijn in Malta allesbehalve afgenomen. Italië speelt op het EK tegen Zweden, Ierland en België en oefent maandag nog tegen Finland.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.