Italië steunt Conte ondanks omkoopschandaal

Reacties

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) blijft achter bondscoach Antonio Conte staan, ook nu zijn naam weer wordt genoemd in verband met matchfixing en een straf dreigt.

Italië steunt Conte ondanks omkoopschandaal

De openbare aanklager beschuldigt Conte van 'sportieve fraude' en wil dat de bondscoach zich verantwoordt in een rechtbank. 'We raken hier niet door in de war', reageerde FIGC-voorzitter Carlo Tavecchio op het nieuws. 'Dit hadden we al een beetje zien aankomen. We blijven Conte steunen. Dit is slechts een beschuldiging. Geen veroordeling.'

De beschuldiging heeft betrekking op Conte's tijd als trainer van Siena in het seizoen 2010/11. Hij zou destijds op de hoogte zijn geweest van enkele (pogingen tot) omkoping, maar hebben nagelaten dit te melden bij de autoriteiten. Dit neemt de aanklager hem zeer kwalijk.

De Italiaanse voetbalbond stelde eerder zelf al een onderzoek in naar Conte's rol rond omkoping bij Siena. Dit kwam hem op een schorsing van vier maanden te staan. Doordat nu ook justitie zich over de zaak buigt, dreigt voor de bondscoach van Italië een nieuwe sanctie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.