Italië schiet weinig op met gelijkspel tegen Portugal

Jong Portugal heeft uitstekende zaken gedaan tijdens het EK Onder-21 door gelijk te spelen tegen Italië. De ploeg van bondscoach Rui Jorge is dicht bij een plek in de halve finale.

In de laatste poulewedstrijd, tegen Zweden, heeft Portugal aan een gelijkspel genoeg om bij de eerste twee van Groep B te eindigen. Tegen Italië kwam het een paar keer goed weg. Al na tien seconden kreeg Marco Benassi de eerste kans namens de Azzurrini, maar de middenvelder van Torino schoot over. Na een geweldige pass van uitblinker Domenico Berardi kon Andrea Belotti alleen af op José Sá (foto), maar de doelman redde uitstekend.

José Sá hield Portugal op de been, want vooral voor rust kreeg Italië enkele goede kansen. Pas negen minuten voor rust liet ook Portugal zich zien via João Mário, maar hij schoot naast. Ook in de tweede helft begon Italië uitstekend, maar een kopbal van Andrea Belotti belandde op de lat. Portugal kwam er zelden uit, maar Iuri Medeiros kreeg nog wel een enorme kans. De invaller stuitte echter op keeper Francesco Bardi.

Het bleef uiteindelijk 0-0, waardoor Portugal na twee wedstrijden vier punten heeft. Engeland en Zweden hebben één punt minder, terwijl Italië met slechts één punt onderaan staat.