Italië met invaller Balotelli eenvoudig langs San Marino

Het oefenduel met San Marino leverde een eenvoudige overwinning op voor Italië (4-0), waar Mario Balotelli een opvallende rol speelde. De aanvaller zou niet in actie komen, maar viel toch in.

Vanaf het eerste fluitsignaal in Stadio Dall'Ara was Italië niet verrassend de bovenliggende partij, maar het duurde bijna een half uur voor er gescoord werd in Bologna. Christian Maggio en Alberto Gilardino dachten de ploeg van bondscoach Cesare Prandelli in de openingsfase al een voorsprong te bezorgen, maar hun doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook bracht doelman Aldo Simoncini van San Marino uitstekend redding op inzetten van Gilardino en Giacomo Bonaventura. Maar in de 28ste minuut was het wél raak. Andrea Poli maakte in zijn derde interland zijn eerste treffer namens La Squaddra Azzurra.

Zes minuten later reageerde Gilardino attent op de rebound na een inzet van Alberto Aquilani, waardoor de voorsprong verdubbeld was. Andrea Pirlo maakte in de vijftigste minuut de derde treffer uit een schitterende vrije trap. Even daarvoor was Balotelli binnen de lijnen gekomen, terwijl voor de wedstrijd werd gemeld dat hij vanwege rugklachten aan de kant zou blijven.

De spits van AC Milan was nog twee keer dicht bij een treffer, maar paal en lat stonden die in de weg. In de 78ste minuut bepaalde Alberto Aquilani de eindstand op 4-0. Ook hij scoorde uit de rebound, dit keer na een vrije trap van Pirlo. Voor Italië betekende het de eerste overwinning in een oefenwedstrijd sinds achttien maanden. De laatste zege in een vriendschappelijke interland dateerde van 11 november 2011, toen Polen werd verslagen (0-2). Daarna volgden zeven oefenduels zonder overwinning.

Italië gaat over een week op bezoek bij Tsjechië in de WK-kwalificatiecampagne. Op 16 juni speelt de ploeg van Prandelli de eerste wedstrijd tijdens het toernooi om de Confederations Cup tegen Mexico. Ook Japan en gastland Brazilië zijn in de groepsfase de tegenstander van de Italianen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.