Italië dankzij invaller Okaka moeizaam langs Albanië

Reacties

Ook tijdens de vriendschappelijke interland thuis tegen Albanië heeft Italië weinig indruk kunnen maken. Een debutant zorgde echter toch voor de overwinning en een goede afsluiting van 2014.

Italië dankzij invaller Okaka moeizaam langs Albanië

De wedstrijd werd afgewerkt in Stadio Comunale Luigi Ferraris, waarbij de opbrengst van de kaartverkoop ten goede kwam aan de slachtoffers van de overtsromingen in Genua eerder dit jaar. De supporters, waarvan de meerderheid uit Albanië afkomstig was, zagen Andrea Bertolacci (23) en Emiliano Moretti (33) debuteren. Die laatste was de oudste debutant ooit in La Squadra Azzurra.

Zonder de geblesseerde Mario Balotelli en Graziano Pellè, die niet tot de wedstrijdselectie behoorde, kwam het gevaar bij Italië in de eerste helft van Alessio Cerci en Mattia Destro. De grootste kans voor rust was echter voor de bezoekers, maar Sokol Cikalleshi schoot na een enorme fout van Lorenzo De Silvestri op de lat. Na de hervatting kwamen Alessandro Matri en Stefano Okaka (foto) in de ploeg en ook die laatste maakte zijn debuut. En hij had al snel zijn eerste wedstrijd in het shirt van Italië op kunnen luisteren met een doelpunt, maar hij stuitte op doelman Etrit Berisha.

Acht minuten voor tijd, nadat het spel meerdere keren was stilgelegd vanwege fans van Albanië op het veld, was het wél raak: Okaka kopte binnen. De spits van Sampdoria zorgde daarmee voor de beslissing, want in de slotfase slaagde Albanië er niet meer in de achterstand goed te maken. Dankzij Okaka won Antonio Conte voor de vijfde keer in zes interlands sinds hij werd aangesteld als bondscoach van Italië.

In de slotfase had misschien wel het mooiste moment van de avond plaats. Sassuolo-verdediger Francesco Acerbi maakte zijn debuut. In het verleden overwon hij twee keer kanker, waarvoor hij zich nu een ultieme beloning verschafte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.