Italië achterhaalt Brazilië na wonderschone goal Balotelli

Italië en Brazilië hebben in een aantrekkelijke oefeninterland in Genève met 2-2 gelijkgespeeld. Waar Brazilië vooral uitblonk in doeltreffendheid, legde Italië het betere voetbal op de mat. Mario Balotelli onderscheidde zich met een schitterende gelijkmaker.

Italië achterhaalt Brazilië na wonderschone goal Balotelli

Brazilië toonde zich in de eerste helft het meest efficiënt van de twee ploegen. Fred anticipeerde goed nadat Leoardo Bonucci een voorzet van Filipe Luís richting de tweede paal had verlengd. De 29-jarige aanvaller van Fluminense liet Gianluigi Buffon van dichtbij kansloos met een schot in de korte hoek. En Chelsea-spelmaker Oscar schoot beheerst binnen nadat Neymar hem met een handig passje alleen voor Buffon had gezet.

Ook Italië creëerde kansen, maar de Azzurri slaagden er niet in doelman Júlio César te passeren. Cristian Maggio stuitte na een schitterende pass van Andrea Pirlo op de 33-jarige keeper van Queens Park Rangers, die ook een antwoord had op een hard afstandsschot van Mario Balotelli. En Pirlo krulde de bal kort voor rust een meter naast het doel. Dat was in de tweede helft wel anders, want binnen een tijdsbestek van drie minuten trok Italië de stand weer gelijk. Eerst tikte Daniele De Rossi de aansluitingstreffer binnen uit een corner, waarna Balotelli in de 57ste minuut gelijk maakte door van buiten het zestienmetergebied de kruising te vinden. Opvallend was dat Super Mario van Chelsea-verdediger David Luiz (foto boven) alle ruimte kreeg om uit te halen.

Dat was ook het geval toen Balotelli na een van richting veranderd schot van Riccardo Montolivo plots oog in oog kwam met Júlio César. Ditmaal kon de door bondscoach Luiz Felipe Scolari, die in december werd aangesteld, weer gerehabiliteerde doelman wel redding brengen. Een kwartier voor tijd ontsnapte Brazilië opnieuw toen Balotelli via een Braziliaans been over schoot.

Met Kaká als invaller eindigde het vermakelijke oefenduel tussen de twee voormalige wereldkampioenen daardoor in 2-2. Italië zal het resultaat beschouwen als een behoorlijke opmaat voor het WK-kwalificatieduel op Malta van aankomende dinsdag. Wel hebben de mannen van bondscoach Cesare Prandelli sinds november 2011 nog altijd geen oefeninterland meer gewonnen.

Voor Brazilië is het, met de vriendschappelijke krachtmeting met Rusland van aankomende maandag in aantocht, een bevestiging dat het zich kan meten met de internationale top. In het toernooi om de Confederations Cup van komende zomer ontmoeten beide landen elkaar weer, maar dan in gastland Brazilië.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen