Italianen tonen weinig klasse na WK-debacle: Bonucci gaat door het stof

Reacties

Leonardo Bonucci heeft maandag zijn excuses aangeboden voor hoe hij en zijn ploeggenoten afgelopen donderdag de kleedkamer hebben achtergelaten na de mislukte WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Macedonië. De Italiaans international sprak van 'een grote fout'.

Italianen tonen weinig klasse na WK-debacle: Bonucci gaat door het stof
© Pro Shots
Italië
Italië
0 - 1
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

Italië speelde afgelopen donderdag in de play-offs tegen Noord-Macedonië en zal door de verrassende 0-1 nederlaag niet van de partij zijn tijdens het WK in Qatar. De teleurstelling was enorm bij de Italianen, die de kleedkamer vol rotzooi achterlieten. Foto's daarvan verschenen op social media. In de Italiaanse media zorgden deze foto's voor felle kritiek op de ploeg van Roberto Mancini.

Bonucci schoof maandag aan om met de pers te praten en werd met de zwijnenstal in Palermo geconfronteerd. 'Ik bied mijn excuses aan. Het was een grote fout, de volgende keer zullen we hier beter op letten', beloofde de verdediger. 'We waren allemaal heel erg teleurgesteld en niet zozeer bezig met hoe we de kleedkamer achterlieten. De volgende keer zullen we hier wél rekening mee houden.'

Paolo Corbi, de Italiaanse perschef, bood namens de rest van de selectie excuses aan. 'Het is iets dat we onderschat hebben. We hebben ook al onze excuses aangeboden aan Palermo', zei Corbi. 'Maar er moet wel gezegd worden dat de kleedkamer er heel anders bij lag dan wat op de naar buiten gebrachte beelden te zien is. Dit was niet allemaal ons afval.'

Na het WK-debacle oefent Europees kampioen Italië dinsdag tegen Turkije, dat ook een ticket voor de play-offfinale misliep. De Turken verloren afgelopen donderdag van Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.