Italiaanse sportkranten staan vol lof voor Di María

Reacties

Laat het maar aan Italianen over om schoonheid op waarde te schatten. Een weergaloos doelpunt van Ángel Di María hielp Juventus op weg naar de volgende ronde, ten koste van het Franse FC Nantes. De Argentijn, die in totaal drie keer scoorde, kreeg als beloning voor zijn kunststukje en zijn hattrick een prominente plek op de voorpagina's van de sportkranten.

Italiaanse sportkranten staan vol lof voor Di María
© Pro Shots
Nantes
Nantes
0 - 3
Juventus
Juventus

'Ave Di María', kopt La Gazzetta dello Sport. 's Werelds bekendste roze krant jubelt over het succes in Europa: vier van de vier clubs gaan verder in Europa (want ook AS Roma, Lazio en Fiorentina zijn een ronde verder). 'We kunnen nu tot het einde verder gaan', jubelt Juventus-coach Massimiliano Allegri nog op de cover.

Bij de Corriere dello Sport doen ze het iets minder uitbundig. 'Fideo gaat viraal', meent de krant. In de volgende ronde zien ze één groot gevaar opdoemen voor de Turijnse grootmacht: een loting tegen Arsenal. Ook deze krant laat Allegri aan het woord, maar nu met een lofzang op zijn uitblinker. 'Dit zijn dingen die alleen kampioenen kunnen doen.'

Tuttosport pakt uit: Mamma mia Di María, kopt het dagblad. 'Een fabuleus doelpunt binnen vijf minuten verbluft Allegri en helpt Juventus op weg naar de laatste zestien van Europa.' Ook deze krant meent dat Arsenal een tegenstander is die hoe dan ook vermeden moet worden. In de aanloop naar de volgende wedstrijd van Juventus, de stadsderby tegen Torino, staat Perr Schuurs overigens nog op de cover van deze krant.

De sportkranten hebben zich voor niets druk gemaakt: niet de Londense Premier League-koploper maar SC Freiburg is de volgende tegenstander voor Juventus in Europa. Makkelijk belooft dat ook niet te worden: de Duitsers presteren al heel het seizoen uitstekend.

Samenvatting: Di María schittert bij geplaagd Juventus
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.