Italiaanse media pakken uit met 'goknachtmerrie': 'Dit is pas het begin'

Reacties

Italië is in de ban van een mogelijk grootschalig gokschandaal waarmee al meerdere bekende namen in verband worden gebracht. Italiaanse media vermoeden dat er een beerput is geopend en dat nog meer spelers betrokken zijn bij illegale weddenschappen.

Italiaanse media pakken uit met 'goknachtmerrie': 'Dit is pas het begin'
© Pro Shots
Italië
Italië
4 - 0
Malta
Malta

'Gokken, wat een nachtmerrie', schrijft La Gazzetta dello Sport zaterdag. De roze sportkrant is een van de dagbladen die volop aandacht besteedt aan onthullingen over een gokschandaal, waarbij onder anderen Sandro Tonali (Newcastle United), Nicolò Zaniolo (Galatasaray, foto boven) en Nicolo Fagioli (Juventus) betrokken zouden zijn.

Tonali en Zaniolo verlieten deze week het trainingskamp van de Italiaanse selectie. De twee internationals van Italië zijn verhoord in een gerechtelijk onderzoek naar vermeende illegale weddenschappen. Fagioli is ook in beeld bij de autoriteiten.

'De totale omzet van illegale kansspelen in Italië bedraagt naar verluidt 25 miljard euro en vindt plaats via negenduizend platforms. Het onderzoek gaat verder, terwijl onze nationale ploeg vanavond in actie komt', meldt La Gazzetta dello Sport. Italië speelt voor de EK-kwalificatiereeks in Bari tegen Malta. Bondscoach Luciano Spalletti reageerde al op de vele verhalen.

De zaterdagcovers van La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport.
De zaterdagcovers van La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport.

Corriere dello Sport verwacht dat er in de komende tijd nog meer bekende namen worden zullen worden bij het onderzoek. 'De voetbalwereld trilt. Het gokschandaal staat op het punt ook andere bekende namen te treffen. De aanklagers zijn zeer actief. Hoe het goksysteem in elkaar zit? De weddenschappen gaan via apps en worden geplaatst onder bijnamen.'

In Italië is het voor voetballers niet verboden om sportweddenschappen aan te gaan, maar ze mogen niet op voetbalwedstrijden inzetten. Nicolo Zalewski, speler van AS Roma en de nationale ploeg van Polen, is de vierde speler die inmiddels wordt gelinkt aan illegale gokpraktijken. 'Paniek', kopt Tuttosport zaterdagochtend. 'Tientallen spelers en clubs moeten vrezen voor meer. Het onderzoek bevindt zich nog in de beginfase.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.