Italiaanse justitie dreigt 'maffia-club' uit Serie B te schrappen

Reacties

Crotone staat tweede in de Serie B en is serieuze kanshebber voor promotie naar de Serie A, maar dreigt uit de competitie genomen te worden. De Zuid-Italiaanse club zou in handen zijn van de 'Ndrangheta, de maffia uit Calabrië.

Italiaanse justitie dreigt 'maffia-club' uit Serie B te schrappen

De DDA, een tak van de Italiaanse justitie die zich volledig richt op het bestrijden van de maffia, stelt dat Crotone een speeltje is van de 'Ndrangheta. De DDA heeft de club daarom op een lijst met bezittingen van de 'Ndrangheta geplaatst die in beslag moeten worden genomen. De totale waarde van de bezittingen op de lijst bedraagt 800 miljoen euro.

De rechter heeft een eerste verzoek van de DDA tot inbeslagneming van Crotone geweigerd, maar de DDA is in beroep gegaan tegen die beslissing. De beroepszaak dient over enkele weken. Crotone ontkent alle schuld. 'Dit is een hetze. Wij zijn slachtoffers van de maffia, geen mensen die met hen samenwerken', verklaarde clubeigenaar Raffaele Vrenna. Overigens werd Vrenna in 2006 al eens veroordeeld vanwege samenwerking met de maffia. In beroep werd hij vrijgesproken. 

Crotone (op de foto in duel met AC Milan in het toernooi om de Coppa Italia) staat tweede in de Serie B, met een punt achterstand op koploper Cagliari. 

Bekijk hier al onze video's