Italiaanse invloed Leonardo wordt zichtbaar in Parijs

Paris Saint-Germain is sinds deze zomer in handen van Qatar Sports Investments, waardoor de club plotseling over veel geld beschikt. Aan de hand van de nieuwe technisch directeur Leonardo, vorig seizoen nog hoofdtrainer van Internazionale, krijgt het team een Italiaans gezicht. De Braziliaan wendt hoofdzakelijk zijn contacten met Serie A-clubs- en -spelers aan om de hoofdmacht ingrijpend te veranderen.

Italiaanse invloed Leonardo wordt zichtbaar in Parijs

In navolging van flankspeler Jérémy Ménez (AS Roma) heeft PSG zich voor vier seizoenen versterkt met doelman Salvatore Sirigu (24). De derde keeper van de Italiaanse ploeg komt voor drieënhalf miljoen euro over van Palermo. Daarnaast zet de bij Juventus overbodige Mohamed Sissoko (26) deze week zijn handtekening onder een driejarig contract, zo meldt Le Parisien .

Daarmee komt het aantal zomerversterkingen op zeven. Tot voor kort shopte PSG vooral bij Franse clubs. Opvallend is dat de leiding vóór de komst van Sirigu en Sissoko al een andere keeper (Nicolas Douchez, Stade Rennes) en een verdedigende middenvelder (Blaise Matuidi, Saint-Etienne) had aangetrokken.

Leonardo heeft ook nog zijn hoop gevestigd op Javier Pastore, Sirigu's ploeggenoot bij Palermo. De Argentijn kost ongeveer veertig miljoen euro, maar de concurrentie van de Engelse topclubs is enorm. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's