Italiaanse bond gunt blunderende arbiter even geen duel

Reacties

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft Gianluca Rocchi tot november geen wedstrijd toebedeeld. De arbiter nam tijdens de wedstrijd Juventus - AS Roma (3-2) een aantal discutabele beslissingen en kwam daarna onder vuur te liggen. De FIGC houdt hem daarom voorlopig uit de wind.

Italiaanse bond gunt blunderende arbiter even geen duel

Rocchi trok zondag in het duel tussen de koplopers in de Serie A twee rode kaarten, kende drie (discutabele) strafschoppen toe (waarvan twee voor Juventus) en stuurde AS Roma-trainer Rudi Garcia naar de tribune, nadat hij een 'vioolgebaar' had gemaakt.

Dat alles kwam hem op veel kritiek te staan. 'Ik heb een zuiver geweten', liet Rocchi na de wedstrijd weten aan de Italiaanse voetbalbond, meldt La Gazzetta dello Sport. 'Maar de spelers hebben me ook niet echt geholpen, niemand eigenlijk. En wat me nog het meest pijn doet, is de kritiek van mensen die voorheen nog achter mij stonden.'

De arbiter kon ook niet op de steun rekenen van de bond, die hem tot november geen wedstrijd toebedeelde. Rocchi - de nummer twee van Italië op de FIFA-lijst - mist daardoor drie wedstrijden in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.