Italiaans drama na winnende goal Brescia

Brescia won zondag bij Udinese, maar de manier waarop de 2-1 overwinning tot stand kwam, zorgde voor flink wat opschudding.

In Udine waren Udinese en Brescia aan elkaar gewaagd. Totdat in de 77ste minuut Daniele Mannini Brescia met een fraaie lob op een 2-1 voorsprong zette. Eerder waren de bezoekers op voorsprong gekomen via een strafschop van Andrea Caracciolo, waarna David Di Michele voor de gelijkmaker had gezorgd.

De treffer van Mannini was zeer omstreden omdat voorafgaand doelman Morgan De Sanctis geblesseerd was geraakt na een botsing met Giuseppe Sculli. De doelman bleef liggen bij zijn strafschopstip, maar de bezoekers hielden de bal in het spel. Uiteindelijk belandde de bal bij Mannini, die vanaf twintig meter de bal met een boogbal in het verlaten doel lobde.

Tot woede van de spelers van Udinese. Het leverde een opstootje op, waarbij beide banken leegliepen en enkele spelers met elkaar op de vuist dreigden te gaan. Scheidsrechter Dattilo besloot na het tumult twee spelers weg te sturen, Marek Jankulovski van Udinese en Luigi Di Biagio van Brescia.

Na afloop verscheen doelman De Sanctis voor de camera's van Rai Uno om zijn woede te uiten over de onsportiviteit van Brescia en om de kijkers zijn verwonding te tonen: een flinke schram op zijn rug ogenschijnlijk veroorzaakt door de noppen van Sculli.

De redactie van Rai Uno leek Udinese gelijk te geven, door nog maar eens de actie van Paolo Di Canio te herhalen, toen hij in dienst van West Ham United in kansrijke positie de bal in zijn handen pakte, vanwege een blessure van een tegenstander.

Bekijk hier al onze video's