Italië speelt zuinig, maar verstevigt zijn koppositie

Ondanks een weinig overtuigend optreden was Italië te sterk voor Montenegro. Achtervolger Ierland liet tegen Bulgarije een steekje vallen.

Montenegro-Italië 0-2Italië kwam in de eerste helft bijzonder mager voor de dag. Een penalty, gegeven na hands van Radoslav Batak, bood de Squadra Azzurraechter de gelegenheid de rust met een voorsprong in te gaan. Andrea Pirlo benutte de buitenkans: 0-1. In het tweede bedrijf speelde Italië beter, met een aantal kansen als gevolg. Alleen debutant Giampaolo Pazzini was trefzeker, maar Italië gaat met dertien punten uit vijf duels aan kop in Groep 8.

Ierland-Bulgarije 1-1Ierland verzuimde concurrent Bulgarije verder op afstand te zetten. De ploeg van Giovanni Trapattoni nam al na veertig seconden een voorsprong toen Richard Dunne ongedekt de 1-0 binnenkopte. Bulgarije nam daarna het initiatief, maar had de hulp van Kevin Kilbane nodig om een kwartier voor het einde op 1-1 te komen. De Ierse verdediger werkte een voorzet van Stilijan Petrov achter de eigen doelman Shay Given. Ierland houdt door het resultaat in Dublin een voorsprong op Bulgarije van zeven punten, maar zag Italië twee punten uitlopen.