Voor Japan is het eerste deel van de WK-kwalificatiereeks niet meer dan een mooie manier om aan het zelfvertrouwen te werken. Vrijdagmiddag werd het arme Myanmar van de mat geveegd.

Japan
10 - 0
Myanmar
Myanmar

De Aziatische WK-kwalificatiecyclus zit in de tweede ronde en in deze ronde zijn alle landen inmiddels ingestroomd. Japan zit in Groep F en voelt zich daarin als een reus. Vrijdag probeerde Myanmar het de Japanners (die sinds het WK van 1998 nooit meer ontbraken op een eindronde) moeilijk te maken, maar zij dreven met een nederlaag met dubbele cijfers af.

Liverpool-aanvaller Takumi Minamino opende al in de vierde minuut de score en vervolgens ging het hard. Voor het rustsignaal had Yuya Osako al een hattrick op zijn naam staan (4-0). In de tweede helft prikte de aanvaller van Werder Bremen er nog twee bij. Zo werd hij dé plaaggeest van Myanmar.

De man die zorgde voor de dubbele cijfers is een bekende: FC Groningen-verdediger Ko Itakura bracht de score in blessuretijd op 10-0. Voor de mandekker betekende het zijn eerste interlandgoal. Japan heeft nu zes wedstrijden gespeeld in de WK-kwalificatiereeks en al deze duels gewonnen. De ploeg kreeg zelfs nog geen enkele tegengoal: het doelsaldo is 37-0.