Istanbul Basaksehir dicht AZ favorietenrol toe

Reacties

AZ neemt het donderdag in de derde voorronde van de Europa League op tegen Istanbul Basaksehir, dat hoopt op een stunt in Alkmaar.

Istanbul Basaksehir dicht AZ favorietenrol toe

Daags voor de ontmoeting met de Alkmaarders kruipt trainer Abdullah Avci in de underdogrol. 'Dit is de eerste keer dat Istanbul Basaksehir in Europees verband speelt. Ik zie AZ daarom als favoriet, want die club heeft veel meer Europese ervaring dan wij. We zullen alles op alles moeten zetten om hier een goed resultaat te halen', aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie.

Istanbul Basaksehir behaalde vorig seizoen de vierde plaats in de Turkse competitie en voegde met Emre Belözoglu (34) deze zomer ervaring toe aan de selectie. Het is onzeker of laatstgenoemde routinier morgen in actie komt, vertelt Avci: 'Hij is niet helemaal fit, dus wellicht kan hij niet meedoen.'

Ook onder de lat staat de nodige ervaring bij Istanbul Basaksehir. Zesvoudig Turks international Volkan Babacan verdedigt het doel van de Europa League-ganger. 'We genieten met z'n allen van alles wat we nu meemaken. Mijn loopbaan kenmerkt zich door de nodige ups en downs, maar dit is zeker een hoogtepunt', aldus de keeper.

De wedstrijd tussen AZ en Istanbul Basaksehir begint donderdag om 19.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.