Irfan Bachdim, de Indonesische David Beckham

Reacties

In Malang en Jakarta staat hij op straat continu handtekeningen uit te delen, in Nederland is er niemand die naar hem op- of omkijkt. Irfan Bachdim kon in 2010 niet vermoeden in Indonesië uit te groeien tot international, laat staan tot idool.

Irfan Bachdim, de Indonesische David Beckham

Op dat moment was de Amsterdammer, zoon van een Nederlandse moeder en Indonesische vader, zonder club na het faillissement van Haarlem. Het voornemen om terug te keren in de schoolbanken werd alsnog op de lange baan geschoven toen Bachdim een kans kreeg bij Persema Malang.

Met als resultaat dat de vroegere jeugdspeler van Ajax en FC Utrecht in Zuidoost-Azië in korte tijd uitgroeide tot een ster, interessant werd voor grote A-merken en daarnaast faam verwierf door met een bevallig model een showbizzkoppel te vormen; de Indonesische David en Victoria Beckham. In Nederland haalde de relatief onbekende Bachdim de voorbije jaren vooral het nieuws als Nederlander met de meeste Twitter-volgers, méér dan Wesley Sneijder, DJ Tiësto en tot voor kort ook Robin van Persie.

Onder die omstandigheden probeert Bachdim, sinds vorig jaar actief in de Japanse competitie, óók als voetballer voor vol te worden aangezien. Ondanks alle weelde en aandacht, blijkt het vinden van de juiste balans uiterst lastig. Helemaal voor iemand die in Indonesië voldoet aan het ideaalbeeld van de moderne prof. 'Vorig jaar voelde ik me meer een billboardjongen dan voetballer...'

Lees hier het volledige interview op VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.