Ipswich Town lijdt dure nederlaag

Voor Ipswich Town zijn de problemen nog lang niet voorbij. Zeker niet nu het thuis met 3-1 verloor van mededegradatiekandidaat Southampton. Blackburn Rovers verloor spits Andy Cole met een rode kaart maar pakte met tien man een punt tegen Bolton Wanderers. Aston Villa en Tottenham Hotspur sloten dankzij zwaar bevochten overwinningen aan bij de subtop in het Premiership.

Voor rust mocht Ipswich Town nog hopen op een redelijk resultaat tegen Southampton. Martijn Reuser was dicht bij de openingstreffer voor de thuisploeg maar zag zijn schot gestopt worden door Paul Jones. In de tweede helft buitte Southampton het overwicht eindelijk uit. Via Rory Delap en Brett Ormerod kwamen the Saints op een verdiende 2-0 voorsprong. Finidi bracht de spanning met een rommelgoal nog wel even terug in de wedstrijd maar Chris Marsden maakte daar na een fraaie solo weer snel een eind aan.

Bolton Wanderers slaagde er ondanks dat het meer dan zeventig minuten met een man meer speelde, niet in te winnen van Blackburn Rovers (1-1). Andy Cole kreeg al na negentien minuten een rode kaart. De spits van Blackburn ging bewust op zijn tegenstander staan en kon vertrekken. Rodney Wallace zette Bolton voor rust wel op voorsprong maar de ijverige Matt Jansen maakte tien minuten voor tijd gelijk.

Aston Villa dankte de 2-1 overwinning op West Ham United aan Darius Vassell. De neo-international zorgde in 90ste minuut voor winnende goal. Les Ferdinand was bij Tottenham Hotspur de matchwinner. De 35-jarige spits zorgde in de 62ste minuut voor de beslissing. Daarvoor had Gustavo Poyet the Spurs al op voorsprong gezet, waarna Patrick Mboma met zijn eerste voor Sunderland gelijkmaakte.