Inzaghi zonder De Jong en captain in nieuw sleutelduel

Reacties

AC Milan moet het komende zaterdag definitief doen zonder middenvelders Nigel de Jong en Riccardo Montolivo. Een fikse aderlating voor trainer Filippo Inzaghi die zwaar onder druk staat.

Inzaghi zonder De Jong en captain in nieuw sleutelduel

Zowel De Jong als aanvoerder Montolivo liep afgelopen weekend tegen Chievo Verona (0-0) een blessure op. De Nederlander kampt met hamstringklachten, zijn situatie wordt over tien dagen opnieuw bekeken. Zijn Italiaanse collega heeft op zijn beurt last van een heupblessure. Beide spelers zijn er zeker niet bij wanneer AC Milan het zaterdag thuis opneemt tegen Hellas Verona, zo maakte de club bekend.

Het ontbreken van de twee sterkhouders is – naast een kans voor Marco van Ginkel – een behoorlijke dreun voor Inzaghi. Met slechts tien punten uit de laatste tien competitieduels, en de daaruit voortkomende tiende plek, presteren de Rossoneri ver onder de maat. Het speculeren over de toekomst van de opvolger van Clarence Seedorf als eindverantwoordelijke neemt zodoende steeds meer toe.

Cruciaal
Volgens Italiaanse media hangt het lot van de oefenmeester namelijk af van komende zaterdag. Volgens Corriere dello Sport hebben eigenaar Silvio Berlusconi en vice-voorzitter Adriano Galliani in een onderling telefoongesprek hun onvrede over de recente prestaties uitgesproken. La Gazzetta dello Sport weet op zijn beurt dat Inzaghi bij een slecht resultaat in het cruciale duel met Hellas Verona het veld moet ruimen.

Het betekent een nieuw hoofdstuk in de soap rondom de trainersstoel. Eind januari leek een bekernederlaag tegen Lazio (0-1) Inzaghi al fataal te worden, maar toen mocht hij aanblijven. Begin februari sprak Galliani alle berichten over een naderend ontslag wederom tegen, maar de resultaten werden sindsdien allerminst beter. De Italiaanse kranten weten het zeker: alleen een goed resultaat kan Inzaghi nog redden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.