Inzaghi sluit met zege op Atalanta af bij Milan

Filippo Inzaghi heeft het seizoen met AC Milan besloten met een zege. Op bezoek bij zijn oude club won de trainer, wiens tijdperk als coach van de Rossoneri er zo goed als zeker op zit, met 1-3.

Hoewel Inzaghi nog steeds niet officieel aan de kant is gezet, heeft de clubleiding van AC Milan er geen enkel probleem mee openlijk het ene na het andere onderhoud met droomcoach Carlo Ancelotti aan te kondigen.

Inzaghi zal het lijdzaam aangezien hebben, maar besloot het zeer tegenvallende seizoen wel met een overwinning. Het duel bij de al veilige nummer zeventien Atalanta begon zoals het seizoen van Milan: slecht. Waar de van een lange schorsing teruggekeerde Germán Denis met een kopbal eerst nog de lat raakte, was een machtige kopbal van Daniele Baselli in de 21ste minuut wel genoeg voor de voorsprong.

Nog voor rust draaide Milan die achterstand om. In de 36ste minuut kreeg Giampaolo Pazzini een strafschop bij een overtreding van Andrea Masiello. De spits verzilverde die penalty zelf.

Dat het AC Milan van basisspelers Nigel de Jong en Marco van Ginkel uiteindelijk won had het aan Giacomo Bonaventura te danken. Tegen zijn oude club juichte hij niet toen hij twee minuten na de goal van Pazzini in de rebound voor 1-2 zorgde. Het was voor de middenvelder eenvoudig om te scoren, aangezien de bal via een scrimmage voor zijn voeten viel en hij de bal in een zo goed als leeg doel kon schuiven.

In de slotfase zorgde diezelfde Bonaventura zelfs ook nog voor 1-3. Opnieuw kwam de bal terug van de paal en was het een koud kunstje om de eindstand te bepalen. Bij de thuisploeg bleef Urby Emanuelson negentig minuten op de bank.

Door de zege is AC Milan nu negende met evenveel punten als stadgenoot en aartsrivaal Internazionale. Europees voetbal zat er al niet meer in voor de ploeg van Inzaghi, voor wie zijn naderende afscheid als coach alleen nog maar bevestigd hoeft te worden.