Inzaghi na twee jaar terug bij Italië

Filippo Inzaghi is terug in de nationale selectie. Marcello Lippi riep 29 spelers op voor een tweedaags trainingskamp dat dinsdag en woensdag staat gepland in Rome. De bondscoach kan geen beroep doen op spelers van Internazionale en AS Roma omdat die clubs woensdag het eerste duel in de bekerfinale afwerken.

Inzaghi na twee jaar terug bij Italië

Inzaghi heeft 48 interlands en 21 goals op zijn naam staan. Door blessures kwam de 32-jarige spits dit seizoen minder in actie, maar zondag voerde hij met twee goals tegen Livorno zijn seizoenstotaal toch al weer op tot twaalf treffers in 21 duels.

Onder Lippi, die na het EK in Portugal de taken van Giovanni Trapattoni overnam, speelde Inzaghi nog niet voor de Squadra Azzurra. 'Ik ben gebeld door Lippi en ben heel blij om na twee jaar weer terug te zijn in de selectie', reageerde Inzaghi. 'Ik heb er altijd uitgelegen door blessures.'

Middenvelder Franco Semioli (Chievo), aanvaller Francesco Tavano (Empoli) en verdediger Alessandro Gamberini (Fiorentina) maken voor het eerst deel uit van de Italiaanse selectie.

De bijeenkomst in Rome geldt als laatste kans voor spelers om zich in de gunst te spelen van bondscoach Lippi met het oog op het nakende WK. Doel: Amelia (Livorno), Buffon (Juventus), De Sanctis (Udinese), Peruzzi (Lazio)
Verdediging: Barzagli (Palermo), Bonera (Parma), Cannavaro (Juventus), Gamberini (Fiorentina),Grosso (Palermo), Nesta (Milan), Oddo (Lazio), Pasqual (Fiorentina), Zaccardo (Palermo), Zambrotta (Juventus)
Middenveld: Barone (Palermo), Camoranesi (Juventus), Esposito (Cagliari), Gattuso (Milan), Liverani (Lazio), Marchionni (Parma), Pirlo (Milan), Semioli (Chievo)
Aanval Del Piero (Juventus), Gilardino (Milan), Iaquinta (Udinese), Inzaghi Filippo (Milan), Lucarelli (Livorno), Tavano (Empoli), Toni (Fiorentina)

Bekijk hier al onze video's