Inzaghi krijgt vertrouwen: 'Maar ik heb geen toverstaf'

Reacties

AC Milan blijft vertrouwen in Filippo Inzaghi. De trainer is er op zijn beurt zeker van dat het tot een ommekeer komt, maar benadrukt dat hij geen tovenaar is.

Inzaghi krijgt vertrouwen: 'Maar ik heb geen toverstaf'

In Italiaanse media werd gesuggereerd dat een slecht resultaat tegen Lazio in de Coppa Italia hem fataal zou worden, maar direct na de 0-1 nederlaag liet AC Milan weten dat Inzaghi aanblijft als trainer. 'Berlusconi en vicevoorzitter Galliani hebben vertrouwen in me. Ik geef alles voor deze club, maar ik weet dat het een lastige opdracht is. Als ze me niet ontslaan, zal ik mijn hele leven bij de club blijven. Dit is de baan waarvan ik altijd heb gedroomd. Niemand kan me verwijten dat ik er niet volledig voor ga', liet de ex-spits direct na afloop weten. Later kwam hij met een uitgebreide reactie.

'Een vriend van me vertelde me vandaag nog dat Sir Alex Ferguson er bij Manchester United zeven jaar over had gedaan voordat hij zijn eerste landstitel won', aldus Inzaghi. 'Niet dat ik mezelf met hem wil vergelijken, natuurlijk niet. Maar zelfs hij en Robert Mancini, de goeroe onder de Italiaanse trainers, hebben het moeilijk', refereerde hij aan de eindverantwoordelijke van stadgenoot Internazionale. Inzaghi meent dat de slechte vorm van Il Rossoneri grotendeels te maken heeft met pech.

'Incidenten zijn nu allemaal in ons nadeel. Daarbij is het moeilijk stabiel te zijn als Riccardo Montolivo drie maanden geblesseerd is, Nigel de Jong kwakkelt en Marco van Ginkel een hele tijd moet toekijken', noemde hij zijn aanvoerder en de twee Nederlanders in Milanese dienst. 'Dat lukt gewoon niet als je iedere wedstrijd één speler ziet terugkeren van blessures, maar er vervolgens ook weer twee ziet afhaken.'

Hij houdt evenwel vertrouwen in de ommekeer. 'We moeten snel weer het oude Milan worden. Ik heb de clubleiding aan mijn zijde, hopelijk kunnen we hier met z'n allen uitkomen. Mensen hadden misschien valse hoop. Ik heb geprobeerd iedereen met beide benen op de grond te houden, maar bij Milan is er nu eenmaal druk om direct te presteren. Geloof me, ik ben de eerste die haast heeft. Maar we moeten onthouden dat niemand een toverstaf heeft om alles in één keer te veranderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.