Inzaghi en Del Piero luisteren afscheid op met treffers

Landskampioen Juventus heeft ook zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Mede dankzij een treffer van Alessandro Del Piero werd Atalanta Bergamo verslagen. Ook nummer twee AC Milan won op de laatste speeldag. Filippo Inzaghi was één keer trefzeker tijdens het thuisduel met Novara.

Juventus - Atalanta Bergamo 3-1Een week geleden kroonde Juventus zich voor de 28ste keer in zijn historie tot kampioen voor Italië, waardoor er tijdens het laatste competitieduel van het seizoen weinig meer op het spel stond. Met het oog op de finale van het toernooi om de Coppa Italia volgende week zondag gunde trainer Antonio Conte veel basisspelers rust, waardoor de wedstrijd vooral in het teken stond van het afscheid van Alessandro Del Piero.

De 37-jarige aanvaller vertrekt komende zomer na een dienstverband van negentien jaar en mocht in de basis beginnen. Ale nam afscheid in stijl door na een klein half uur de 2-0 te maken, nadat Luca Marrone de score had geopend. In de 58ste minuut werd Del Piero van het veld gehaald, waarna Stephan Lichtsteiner met een eigen doelpunt en Andrea Barzagli uit een strafschop voor de 3-1 eindstand zorgden.

AC Milan - Novara 2-1Ook bij de wedstrijd tussen AC Milan en Novara stond er niets meer op het spel. De thuisclub was verzekerd van de tweede plaats, terwijl Novara na één seizoen weer terugkeert naar de Serie B. Net als bij Juventus nam ook Milan afscheid van enkele spelers. Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf en Gianluca Zambrotta begonnen in de basis tijdens hun laatste duel namens de Rossoneri. De eveneens vertrekkende Filippo Inzaghi en Alessandro Nesta kwamen als invaller in het veld.

Santiago García zette de bezoekers na twintig minuten op voorsprong, maar na rust boog Milan de achterstand om in een overwinning. Invaller Mathieu Flamini zorgde voor de gelijkmaker, waarna Inzaghi op aangeven van Seedorf voor de 2-1 overwinning zorgde.

Overige uitslagFiorentina - Cagliari 0-0 Foto: VI Images