Investeerder Hendriks hoopt op meer inspraak bij Roda

Roda JC-trainer Ruud Brood, die zondag met zijn ploeg bij AZ tegen een 4-0 nederlaag aanliep, beklaagde zich vorige week in VI al over zijn smalle selectie. De coach vindt nu gehoor bij Arnold Hendriks, in het verleden jarenlang bestuurslid en tegenwoordig als investeerder verbonden aan Roda JC.

Investeerder Hendriks hoopt op meer inspraak bij Roda

De Limburgers zijn uiterst stroef uit de startblokken gekomen. De club uit Kerkrade pakte vier punten uit de eerste vijf wedstrijden en vindt zichzelf nu terug op de dertiende plaats.

'Ruud is een fantastische trainer, maar met achttien veldspelers kan ook hij niet veel bereiken. Met deze groep kun je blessures en schorsingen nauwelijks opvangen', meent Hendriks, die hoopt dat technisch directeur Gerard Wielaert hem meer bij de club zal betrekken.

'De afgelopen tijd is er geen contact meer geweest, maar ik geloof dat we deze week weer eens bijpraten. Roda doet liever alles zelf, ze schakelen alleen externe partijen in als het niet anders kan. Dat is op zich niet verkeerd, maar ik wil graag meedenken met Roda en kijken waar ik kan helpen. In de winterstop moeten er spelers bij, op zijn minst twee middenvelders. Ik heb nog maar een paar ploegen gezien die zeker minder zijn dan Roda.'

Hendriks ziet groeimogelijkheden voor de club. 'Ik wil Roda stapje voor stapje hogerop brengen, ik geloof dat het kan. Dan moet de club weer inzetten op talenten aantrekken en die met winst doorverkopen, net als vroeger.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's