Inverness schrijft geschiedenis met eerste hoofdprijs ooit

Reacties

Inverness Caledonian Thistle heeft voor de eerste keer in zijn geschiedenis beslag gelegd op de Schotse beker, door in de finale af te rekenen met Falkirk (2-1).

Inverness schrijft geschiedenis met eerste hoofdprijs ooit

Beide ploegen hebben zelf een stadionnetje waar amper tienduizend mensen in kunnen, maar zaterdag speelden ze op een volgepakt Hampden Park, waar ruim vijftigduizeld toeschouwers een plekje bemachtigden. Falkirk speelt zelfs niet eens op het hoogste niveau. De middenmoter uit het Championship kwam onderweg naar de finale geen enkel team uit de hoogste afdeling tegen.

De finaleplaats van Inverness kwam ook met wat geluk tot stand. In de halve finale tegen Celtic ontsnapte de club aan een rode kaart voor Josh Meekings (hands), een penalty en vermoedelijk ook uitschakeling. En zo kon Meekings tijdens de finale gewoon de defensie van zijn elftal leiden.

Inverness leek af te stevenen op een probleemloze zege, nadat het overwicht voor rust was uitgedrukt in een treffer van Marley Watkins. Maar na een rode kaart voor Carl Tremarco maakte Peter Grant tien minuten voor tijd gelijk. James Vincent werd vijf minuten voor tijd echter matchwinner.

Inverness Caledonian Thistle, dat in 1994 het levenslicht zag na een fusie tussen Caledonian FC en Inverness Thistle FC, werd dit seizoen derde in het Premiership. Daardoor was het sowieso al verzekerd van zijn eerste Europese avontuur ooit.

Bekijk hier de samenvatting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.