Invallers helpen Hertha laat langs Köln en naar plek twee

Hertha BSC heeft de opmars voortgezet en bezet de tweede plaats in de Bundesliga na de 2-1 zege op 1. FC Köln. Twee invallers waren van doorslaggevend belang voor de ploeg uit Berlijn.

In de slotfase bereidde Patrick Ebert (drie minuten in het veld) de winnende goal voor door de bal uit een hoekschop voor het doel te slingeren. Marko Pantelic (zeventien minuten in de benen, foto) kopte de 2-1 onberispelijk tegen de touwen.

Voor rust hadden de bezoekers ook al het beste van het spel gehad. Köln deed niet veel onder voor Hertha, maar de ploeg in vorm (met vier overwinningen op rij) was iets gevaarlijker. Toch gingen de clubs met een gelijke stand de kleedkamer in.

Gojko Kacar zette Hertha op een 1-0 voorsprong. Hij sloeg toe nadat Andrei Voronin de bal ineens op hem had doorgespeeld. Vlak voor de pauze maakte Milivolje Novakovic koppend gelijk uit een voorzet van links van Fabrice Ehret.

Hertha BSC passeerde Bayer Leverkusen en Bayern München, die zaterdag tegen elkaar spelen, en naderde koploper 1899 Hoffenheim tot op één punt. Köln staat bovenaan het rechterrijtje en is een middenmoter in de Duitse competitie.