België heeft op halve kracht San Marino verslagen. Polen verloor op bezoek bij Slovenië z'n perfecte status. Kroatië en Oostenrijk haalden in hun jacht op een EK-ticket uit.

Slowakije
0 - 4
Kroatië
Kroatië

Kroatië heeft met duidelijke cijfers de aanspraak op een EK-ticket onderstreept. Slowakije werd op eigen veld op een flinke nederlaag getrakteerd hardhandig. Pas tegen het einde van de eerste helft bracht Nikola Vlasic het verschil tot uitdrukking in de score. Kort na rust volgde de fortuinlijke 0-2 van Ivan Perisic, waarna Kroatië dankzij goals van Bruno Petkovic en Dejan Lovren zich tot koploper in Groep E kroonde.

Wales
Wales
2 - 1
Azerbeidzjan

Gareth Bale kreeg de kans bij Wales om zijn chagrijn bij Real Madrid even achter zich te laten. De aanvaller in Cardiff leverde zijn bijdrage aan de bijna komische eigen goal van Azerbeidzjan. Na zijn geblokte schot ging de bal omhoog en eindigde uiteindelijk via het hoofd van de onwetende Pavel Pashayev alsnog in het doel van Azerbeidzjan. Het was een welkome meevaller voor Wales dat voor rust weinig kon uitrichten.

Na een kwartiertje in de tweede helft moest Wales zelfs opnieuw beginnen na de gelijkmaker van Mahir Emreli. In de slotfase was het Bale die de ploeg van Ryan Giggs behoedde voor een blamage. De aanvaller van Real Madrid kopte de bal over de doelman nadat een schot van Joe Allen was gekraakt.

Polen

Polen is in Slovenië tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Aljaz Struna slaagde er in de 35ste minuut als eerste in om de Poolse defensie het nakijken te geven in deze EK-kwalificatie. Na ruim een uur droeg Andraz Sporar een volgende steentje bij aan het feestje in Ljubljana. Slovenië is door de geklommen naar de derde plaats, waar Polen ondanks de nederlaag koploper blijft in Groep G.

Oostenrijk
Oostenrijk
6 - 0
Letland
Letland

Oostenrijk heeft de volgende stap gezet om de dramatische start van de EK-kwalificatie weg te poetsen. Letland bood de helpende hand door in de zevende minuut met geklungel in het eigen strafschopgebied de gastheren aan de openingstreffer te helpen. Zes minuten na de 1-0 van Marko Arnautovic vergrootte Marcel Sabitzer met een knal van 25 meter de marge. De Letse doelman Pavels Steinbors beleefde evenmin een gelukkige tweede helft. Na de 3-0 van Arnautovic kreeg hij zelf de 4-0 op zijn naam. Konrad Laimer en Michael Gregoritsch vergrootten het leed van Letland.

België

Romelu Lukaku was niet helemaal fit en begon dan ook op de bank. België-bondscoach Roberto Martínez maakte van de gelegenheid gebruik om spitsen Michy Batshuayi en Divock Origi aan het werk te zien. San Marino werd gezien als het opwarmertje voor het duel met Schotland van maandag en dat was terug te zien in het optreden van België.

De Rode Duivels toonden zich aanvankelijk te weinig daadkrachtig, maar kreeg op slag van rust een helpende hand geboden van Michel Battistini. Diens ongelukkige handsbal leidde tot een strafschop die door Batshuayi werd benut. In de tweede helft was er weinig verbetering zichtbaar, hetgeen Martínez deed besluiten Dries Mertens en Nacer Chadli in te brengen. Dat sorteerde effect, want een minuut na zijn entree maakte Mertens de 0-2 en volgde Chadli in de 63ste minuut dat voorbeeld. Batshuayi zorgde op de valreep voor het Belgische sluitstuk.

Schotland
Schotland
1 - 2
Rusland
Rusland

Schotland moest winnen van Rusland om zicht te houden op de tweede plaats. De ploeg van bondscoach Steve Clarke zette in elfde minuut een eerste stap in die richting. John McGinn maakte dankbaar gebruik van het geklungel in de Russische defensie. De gasten had vijf minuten voor rust het antwoord. Artem Dzyuba kreeg de bal weliswaar fortuinlijk in zijn bezit, maar zijn afronding was wel overtuigend. Rusland had na bijna een uur de rollen definitief omgedraaid. Yuri Zhirkov zag de bal na zijn inzet via Stephen O'Donnell in het Schotse doel verdwijnen. Het bleek doorslaggevend voor het duel op Hampden Park.