Invaller Zigic bezorgt Valencia winst op Espanyol

Valencia boekte in Barcelona zijn negentiende overwinning van het seizoen. Dankzij twee treffers van invaller Nikola Zigic won de ploeg van trainer Unai Emery op bezoek bij Espanyol (0-2).

Lang wist Valencia - waar Hedwiges Maduro de volledige wedstrijd meespeelde - geen indruk te maken. Totdat Emery na een uur besloot om clubtopscorer David Villa naar de kant te halen.

De spits werd vervangen door Zigic en de lange Serviër deed al snel van zich spreken. In de 61ste minuut zette hij de bezoekers op voorsprong en twaalf minuten later maakte hij er 0-2 van.

Door de overwinning heeft Valencia nu 65 punten uit 35 wedstrijden. Real Mallorca staat vierde en kan zondag op 59 punten komen, als de eilandclub het uitduel met Athletic de Bilbao wint.