Invaller Worm de schlemielige held van NEC

Met Rutger Worm als held én schlemiel is NEC begonnen met een even zwaarbevochten als terechte 2-0 overwinning op De Graafschap.

Ondanks zijn bescheiden aantal speelminuten was zonder enige twijfel Worm de man van de wedstrijd in De Goffert. De aanvaller kwam met een ingetapete schouder na ruim een uur in het veld in een poging de ban te breken. De aanvaller slaagde binnen een kwartier in zijn missie, maar beging daarna een onvergeeflijke fout.

Worm uitte zijn vreugde over de verlossende Nijmeegse treffer door het shirt uit trekken. Dat bleek een dure misrekening aangezien hij niet veel eerder vanwege een schwalbe al op geel was getrakteerd. Scheidsrechter Richard Liesveld kon dan ook niet anders dan het feestje verstieren door Worm zijn tweede gele kaart voor te houden.

Trainer Mario Been zal Worm vergeven voor zijn ondoordachte actie. NEC bleef namelijk ook met een man minder op de been. Mark Otten maakte vier minuten voor tijd een einde aan de Nijmeegse onzekerheid.

De zege kwam NEC zonder enige twijfel toe. De Graafschap bediende zich van anti-voetbal en had zich in de eerste helft nauwelijks op de helft van de tegenstander begeven. Bovendien hanteerde de ploeg van trainer Henk van Stee meer dan normaal de botte bijl en ontsnapte Rogier Meijer voor rust aan een rode kaart na een charge op Lasse Schöne.