Invaller Van Nistelrooy en geluk redden ManU

Manchester United ontsnapte, mede dankzij invaller Ruud van Nistelrooy en een gezonde dosis geluk, aan puntverlies bij Wigan Athletic (1-2).

Invaller Van Nistelrooy en geluk redden ManU

In de finale van de League Cup bleef hij op de bank, en ook in het Premiership kwam Van Nistelrooy niet aan de aftrap tegen Wigan Athletic. Maar dit keer had de Nederlandse spits wel inbreng in het (magere) succes van Manchester United.

Na de verdiende voorsprong van Wigan Athletic - Paul Scharner scoorde uit de rebound - deed manager Alex Ferguson een beroep op Van Nistelrooy. De Schotse coach moest wat doen, zeker omdat Man United stootkracht ontbeerde.

Twintig minuten voor het einde maakte Van Nistelrooy zijn entree. De Nederlander liet zich direct gelden, al speelde geluk daarbij een rol. Het mislukte schot op doel belandde voor de voeten van Cristiano Ronaldo, voor wie het een koud kunstje was om de 1-1 binnen te schieten.

Verder dan de 1-1 leek Manchester United niet te komen. Maar een verdiend punt zat er niet in voor Wigan Athletic na een ongelukkig moment van Pascal Chimbonda in de blessuretijd. Een schot van Louis Saha belandde via de lat en het been van de Franse verdediger in het Wigan-doel (1-2).

Dankzij de benauwde zege klom Manchester United naar de tweede plaats achter Chelsea. Wigan bleef opnieuw verstoken van een overwinning. Een (hele) schrale troost was dat het niet weer met 4-0 verloor van Manchester United, zoals eerder in de competitie en in de finale van League Cup.

Bekijk hier al onze video's