Invaller Van Nistelrooy belangrijk voor winnend Málaga

Málaga bevestigde de status als subtopper. Mede door een assist van Ruud van Nistelrooy won de club met 1-3 bij Racing Santander en klom Málaga naar de vijfde plek in de Primera División.

Málaga slaagde er voor rust niet in afstand te nemen van het kwalitatief mindere Racing Santander. De van Valencia overgekomen Spaanse jeugdinternational Isco opende vlak na rust de score. Nadat Adrián González halverwege de tweede helft zijn eigen doelman passeerde, leek de wedstrijd beslist.

Direct na de 2-0 mocht Ruud van Nistelrooy invallen. Trainer Manuel Pellegrini gaf in zijn basisopstelling opnieuw de voorkeur aan de Venezolaanse aanvaller José Salomon Rondón boven Ruud van Nistelrooy. De Nederlandse spits stond nog geen vier minuten in het veld toen Santander via Aranda weer aansluiting vond. Een slotoffensief volgde, maar met Van Nistelrooy als verse kracht beslisten de gasten de wedstrijd.

Eerst scoorde de spits, maar zijn eerste Málaga-treffer werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later bediende Van Nistelrooy Sebastián Fernández. De Uruguayaan besliste de wedstrijd door de 1-3 aan te tekenen.

Málaga moet in de stand alleen Real Madrid, Barcelona, Valencia en Levante voor zich dulden. Racing Santander is door de nederlaag terug te vinden op de laatste plaats in de Spaanse competitie. Santander heeft negen punten, evenveel als Granada en Real Sociedad. Foto: VI Images