Invaller Van der Vaart pakt punt en geel tegen Dortmund

Met Rafael van der Vaart het grootste deel van de wedstrijd op de bank, heeft Hamburger SV thuis gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund. Klaas-Jan Huntelaar won met Schalke 04 van Hoffenheim.

HSV - Borussia Dortmund 0-0
Bij de thuisploeg begon Van der Vaart (foto) voor de derde keer op rij op de reservebank. Waar hij de eerste maal daar nog negentig minuten bleef zitten, mocht hij daarna elf minuten meedoen. Afgelopen zaterdag mocht hij bij de stand 0-0 in de 82ste minuut invallen.

Nog geen minuut na zijn entree kreeg de ex-Ajacied al een gele kaart, wat ook zijn enige inbreng in de wedstrijd bleek. Na een onnodige duw in de rug van Neven Subotic wilde Van der Vaart de Serviër omhelzen, maar deze was daar niet van gediend. Toen Subotic tegen Van der Vaart aan ging staan, stortte de Nederlander theatraal ter aarde. Ook Subotic kreeg daarvoor geel.

Gescoord werd er ook in de laatste minuten niet. HSV blijft zodoende in de gevarenzone. Het heeft twee punten meer dan nummer zestien SC Paderborn, dat zondag in actie komt. Dortmund blijft tiende en is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen in de Bundesliga.

Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 3-1
Klaas-Jan Huntelaar stond bij Die Königsblauen 84 minuten binnen de lijnen en wist zich daarin niet te onderscheiden qua doelpunten. Maar ook zonder treffers van de Nederlander boekte Schalke een eenvoudige zege, waardoor het voorlopig stijgt naar de vierde plaats.

Nadat Christian Fuchs al vroeg een grote kans op de openingsgoal had laten liggen, zorgde hij na elf minuten met een fraai schot wél voor 1-0. Na een prachtige assist van Eric Maxim Choupo-Moting verdubbelde de negentienjarige Max Meyer de score nog voor rust. Tien minuten na de pauze besliste Meyer, weer op aangeven van Choupo-Moting, het duel vervolgens definitief. De 3-1 van Kevin Volland was voor de statistieken.

SC Freiburg - Werder Bremen 0-1
Een doelpunt van Franco Di Santo was genoeg voor Werder Bremen, dat zo langzamerhand oprukt richting de subtop. Werder staat nu voorlopig achtste, terwijl Freiburg voorlaatste blijft. Het heeft twee punten meer dan het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}