Invaller Totti maakt comeback tegen Bayern compleet

Bayern München legde ondanks een onverwachte nederlaag bij AS Roma beslag op de groepswinst. FC Basel hield zicht op een vervolg in de Champions League.

AS Roma-Bayern München 3-2Voor Bayern München leek er na 45 minuten geen vuiltje aan de lucht. Dankzij twee doelpunten van Mario Gomez was het machteloze AS Roma op een ruime achterstand gezet. Maar in de tweede helft keerden de kansen. De Romeinse ploeg kwam herboren uit de kleedkamer en kreeg in de inhaalrace de steun van een vroege aansluitingstreffer van Marco Borriello.

Ondanks de nodige reddingen van Thomas Kraft, die verrassend het doel verdedigde van Bayern, bleef het niet bij de ene Roma-treffer. In de laatste tien minuten kreeg de comeback van AS Roma zijn beslag. Na de gelijkmaker van Daniele De Rossi was het aan de ingevallen aanvoerder Francesco Totti om uit een strafschop de winnende treffer te maken.

Ondanks de nederlaag kan Bayern de eerste plaats in Groep E niet meer ontgaan. Op basis van het onderlinge resultaat kan AS Roma de Beierse ploeg niet meer van die troon stoten. De Romeinse ploeg zelf is nog niet verzekerd van de tweede plaats.

FC Basel-CFR Cluj 1-0De inzet van het duel in Basel was een laatste kans op een plaats in de knock-outfase van de Champions League. De Zwitserse gastheren grepen die strohalm door CFR Cluj aan de kant te schuiven. Het doelpunt van Federico Almerares na een kwartier bleek doorslaggevend. Voor de Roemenen is met de nederlaag het Europese avontuur voorbij. Foto: VI Images