Invaller Podolski voorkomt Duitse afgang tegen Australië

Duitsland heeft ternauwernood een nederlaag voorkomen tijdens de vriendschappelijke interland tegen Australië (2-2). De wereldkampioen mocht Lukas Podolski dankbaar zijn.

Australië legde eind januari beslag op de Azië Cup en nam de goede vorm mee naar Kaiserslautern, waar het thuisland niet goed voor de dag kwam. Duitsland kreeg na vijf minuten nog wel de eerste kans via Ilkay Gündogan. De middenvelder, die zijn eerste interland sinds 14 augustus 2013 speelde, schoot een afvallende bal echter net naast. Daarna kwamen er kansen voor The Socceroos.

De voor Ingolstadt 04 uitkomende Mathew Leckie stuurde Benedikt Höwedes het bos in, maar schoot voorlangs. En kort daarna kopte Nathan Burns een uitstekende voorzet van Matt McKay naast. In de zeventiende minuut kwam Duitsland op voorsprong via Marco Reus, die goed voorbereidend werk van Sami Khedira afrondde. Een minuut daarvoor werd een treffer van Reus nog terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

De bezoekers bleven echter uitstekend voetballen en kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. James Troisi kopte binnen uit een voorzet van Burns. En in de vijftigste minuut scoorde Australië opnieuw. Aanvoerder Mile Jedinak krulde een vrije trap binnen en zorgde daarmee voor de verrassende 1-2 tussenstand. Drie minuten later ontsnapte Duitsland toen Troisi in kansrijke positie voorlangs schoot.

Duitsland stelde er maar weinig tegenover en kon in de 71ste minuut opnieuw opgelucht ademhalen. Op aangeven van invaller Tommy Oar (FC Utrecht) kopte Leckie tegen de buitenkant van de paal. Die misser kwam Australië duur te staan, want na een uitstekende actie van invaller André Schürrle schoot Podolski bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Daarmee voorkwam de aanvaller van Internazionale dat Duitsland met een valse start aan 2015 begon.