Invaller Obodai leidt Ajax langs Willem II

Ajax en Willem II zorgden voor een onderhoudende en doelpuntrijke middag in Tilburg. Ajax won met 5-2 en had in Anthony Obodai de grote man.

Kampioen Ajax speelde fris en vrijuit en dat laatste kon al helemaal worden gezegd van Willem II. Coach André Wetzel had immers zijn spelers toegezegd dat ze zelf de tactiek mochten bepalen. Het leverde een boeiend schouwspel op, dat de Amsterdammers terecht winnend afsloten.

Anthony Obodai was de grote man. De kleine Ghanees was tijdens de rust in het veld gekomen voor Rafael van der Vaart en hij zette vervolgens Ajax twee keer op voorsprong. De tweede keer bleek te voldoen. In de 54ste minuut zorgde hij voor de 2-1 op aangeven van Maxwell, en de 3-2 rondde hij beheerst af na doorkoppen van Zlatan Ibrahimovic.

Vanaf de aftrap creëerde met name Ajax een hoop kansen. De 1-0 liet echter lang op zich wachten en viel pas in de 37ste minuut, door een kopballetje van Tom Soetaers op aangeven van Daniel de Ridder. Willem II maakte echter rap gelijk. Tom Caluwé schoot in tweeën een strafschop binnen nadat Zdenek Grygera aan het shirt van Romano Denneboom was gaan hangen.

Willem II poetste in de tweede helft nog een keer snel een achterstand weg. Na de 2-1 van Obodai kopte Bart Van Den Eede een voorzet van Denneboom langs de grabbelende Maarten Stekelenburg.

Maar de Tricolores konden slechts een minuut genieten van die 2-2, door de tweede treffer van Obodai. In de laatste vijf minuten vergrootten Ibrahimovic met een stuiterende schuiver en De Ridder met een lob het verschil.