Invaller Messi brengt winst Barcelona in veilige haven

Barcelona heeft op bezoek bij Getafe de koppositie heroverd op Málaga, dat eerder op de avond met 3-1 van Levante won. Nadat trainer Tito Vilanova de op de bank begonnen Lionel Messi had ingebracht, liep Barça uit naar een gemakkelijke 4-1 zege.

Invaller Messi brengt winst Barcelona in veilige haven

Barcelona kwam na ruim een halfuur op voorsprong door een goal van Adriano Correia. De Braziliaanse linksback tekende op aangeven van Cesc Fabregas voor de openingstreffer. Even daarvoor was Adriano met een schot van afstand al dicht bij de 1-0 geweest. Ook Thiago Alcántara, Cristian Tello en Xavi hadden het doel van Getafe-sluitpost Miguel Moyá meermalen onder vuur genomen.

In de tweede helft bracht Barcelona de overwinning pas laat in veilige haven. Het was invaller Messi die het definitieve gat met Getafe sloeg. De Argentijnse sterspeler kwam na een uur spelen in het veld voor Thiago en leverde een kwartier later meteen zijn bijdrage door een strafschop te benutten, nadat Pedro door Getafe-verdediger Juan Valera was gehaakt.

Vier minuten later maakte Messi van dichtbij zijn tweede van de avond. Daarmee verbrak hij zijn eigen record, want het was de 61ste treffer voor club en land in het lopende kalenderjaar. In 2010 had hij dat record zelf al scherpgesteld door zestig keer te scoren.

Door een ongelukkige eigen goal van invaller Javier Mascherano, die de met knieklachten kampende Carles Puyol na 57 minuten verving, hield Getafe de hoop op een punt in de laatste tien minuten nog even levend. De drie punten van Barcelona kwamen echter geen moment in gevaar. Invaller David Villa zorgde in blessuretijd zelfs nog voor de vierde Catalaanse goal van de avond. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's