Invaller Memphis kan Lyon niet voor nieuwe pijnlijke uitschakeling behoeden

Reacties

Olympique Lyon sluit het seizoen af zonder prijs. Dinsdagavond werd het team uitgeschakeld in de strijd om de Coupe de France. Memphis Depay werd ingebracht om voor een comeback te zorgen, maar in de slotfase ging het mis tegen Stade Rennes.

Invaller Memphis kan Lyon niet voor nieuwe pijnlijke uitschakeling behoeden
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 3
Rennes
Rennes

Lyon werd enkele maanden geleden al vroeg uitgeschakeld in de strijd om de Coupe de La Ligue en in de Franse competitie is de achterstand op koploper Paris Saint-Germain fors. Ook het Champions League-sprookje kwam met een forse klap tot een einde, in de achtste finale was Barcelona een maatje te groot in de returnwedstrijd (5-1).

Trainer Bruno Genesio zette veel van zijn aanvallende wapens in tegen Rennes. Houssem Aouar, Nabil Fekir, Tanguy Ndombèlé, Moussa Dembélé en Bertrand Traoré startten. Memphis begon, zoals wel vaker de laatste tijd, op de bank.

Hij zag Lyon kwakkelen tegen Rennes, middenmoter in de Ligue 1. Tot tweemaal toe kwam Lyon terug in de wedstrijd. Eerst maakte Traoré de 1-1 na de openingstreffer van M'Baye Niang, dieper in de tweede helft was Dembélé trefzeker vanaf elf meter. Hij scoorde de gelijkmaker na de eerdere 1-2 van Benjamin André.

Met Memphis binnen de lijnen ging het alsnog mis voor Lyon. Negen minuten voor tijd scoorde Ramy Bensebaini, die klap kwam Lyon niet meer te boven.

Zo rest voor het team alleen nog de Ligue 1, waarin Lille wordt achtervolgd door Lyon. Het verschil tussen de nummer twee en drie bedraagt vier punten. De nummer twee van de Ligue 1 plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. De nummer drie stroomt in tijdens de voorrondes van het elitetoernooi, tenzij de Europa League-winnaar zich via de competitie al voor de Champions League plaatst. In dat geval mag ook de nummer drie van de Ligue 1 richting de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.