Invaller Lingard redt Jong Engeland tegen Zweden

Reacties

Jong Engeland heeft op het EK Onder-21 een belangrijke zege geboekt op de leeftijdsgenoten van Zweden. Manchester United-speler Jesse Lingard maakte in de slotfase de beslissende 1-0.

Invaller Lingard redt Jong Engeland tegen Zweden

Lange tijd leek de Engelse jeugdploeg roemloos het toernooi in Tsjechië te gaan verlaten. Want na een 1-0 verlies in de openingswedstrijd tegen Portugal was een zege op Zweden noodzakelijk om een goede uitgangspositie te houden om de halve finale te bereiken.

De Scandinaviërs, waar Oscar Hiljemark (PSV), Simon Tibbling (FC Groningen), John Guidetti (foto, voormalig Feyenoord) en Sam Larsson (SC Heerenveen) minuten maakten, hielden lang stand, maar moesten vlak voor tijd toch hun hoofd buigen. Na een afgeslagen corner schoot invaller Lingard de bal fraai binnen: 1-0.

Zowel Engeland als Zweden heeft na twee groepsduels nu drie punten. Samen met Jong Portugal, dat om 20.45 uur in actie komt tegen het nog puntloze Jong Italië, staan Engeland en Zweden nu aan kop in Groep B. De laatste poulewedstrijden op 24 juni moeten voor de beslissing zorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.