Invaller Kuijt zorgt voor uitstel titelfeest Galatasaray

Galatasaray heeft de aanzienlijke voorsprong op Fenerbahçe behouden, maar moet mede door toedoen van Dirk Kuijt het geplande feestje nog minimaal een week uitstellen.

Galatasaray, dat aantrad zonder de geblesseerde Wesley Sneijder, deed zondag wat het moest doen in de titelstrijd. Dankzij een treffer van goalgetter Burak Yilmaz werd Gaziantepspor met 1-0 verslagen. Maar voor de titel was de zege nog niet voldoende.

Fenerbahçe hield de hoop op het kampioenschap overeind door Kayserispor te verslaan. Drie dagen na de nipte Europa League-zege op Benfica moest de ploeg van trainer Aykut Kocaman diep gaan voor de drie punten.

Kocaman deed voor de tweede helft een beroep op Dirk Kuijt (die op de bank begon) om de opgelopen achterstand weg te werken. De coach bleek daarmee een goede keus te hebben gemaakt, want de Katwijker tekende in de 58ste minuut voor de gelijkmaker.

In de laatste minuut bracht Cristian Baroni Fenerbahçe nog zelfs de zege. De Braziliaan benutte een strafschop en nam daarmee revanche voor zijn misser afgelopen donderdag in de halve finale in de Europa League tegen Benfica.

Galatasaray behoudt een voorsprong van zeven punten op Fenerbahçe, dat nog drie duels heeft om die achterstand goed te maken. De twee titelkandidaten komen elkaar nog tegen in de strijd om de Turkse titel. Bij een gelijk aantal punten geeft het onderlinge resultaat de doorslag.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.