Invaller Iborra verrassende held van Sevilla bij Celta

Sevilla blijft meedraaien in de Spaanse titelrace. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli had zijn zege op Celta de Vigo (0-3) te danken aan een verrassende hoofdrolspeler.

De eerste helft van het duel in Balaídos stond niet bol van de hoogtepunten. Celta stelde donderdag op bezoek bij Panathinaikos overwintering in de Europa League veilig, terwijl ook Sevilla doordeweeks in actie kwam. Met Iborra in de basis hield de ploeg Olympique Lyon op een 0-0 gelijkspel, waarmee plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League werd afgedwongen.

Tegen Celta begon Iborra op de reservebank, maar Sampaoli bracht de controlerende middenvelder binnen de lijnen voor de tweede helft. Het bleek een gouden zet van de Argentijnse trainer. Binnen zes minuten zette Iborra zijn ploeg op voorsprong, om in de 84ste minuut het duel te beslissen met zijn tweede. In de extra tijd vervolmaakte hij zijn hattrick door een strafschop te benutten.

De hoofdrol van Iborra was op zijn minst opmerkelijk te noemen. De 28-jarige Spanjaard scoorde dit seizoen nog niet eerder in zeventien officiële duels. Iborra werd tevens de eerste invaller met een hattrick in de Primera División sinds Roberto Soldado in 2009 (namens Getafe tegen Sporting Gijón).

Door de eerste uitzege op Celta sinds 2006 blijft Sevilla in de nek hijgen van Barcelona, dat tweede staat in Spanje. De Catalanen hebben één punt meer dan Sevilla, koploper Real Madrid heeft er zeven meer dan de ploeg van Sampaoli.