Invaller Ibarra voorkomt bekerblamage Vitesse

Vitesse heeft zich in het toernooi om de KNVB-beker met de hakken over de sloot geplaatst voor de derde ronde. Op bezoek bij Zondagtopklasser VVSB voorkwam invaller Renato Ibarra in de extra tijd een afgang: 1-2.

Even mochten de amateurs uit Noordwijkerhout hopen op een stunt in het bekertoernooi. Na de gelijkmaker van rechtsback Peet van der Sloot leek VVSB af te stevenen op een verlenging, terwijl diezelfde Van der Sloot dé kans kreeg om Vitesse vroegtijdig uit te schakelen.

Na zijn rake kopbal in de 71ste minuut was Van der Sloot een paar minuten voor tijd weer gevaarlijk. Zonder succes. Drie minuten later was het wel raak. Invaller Ibarra ontving de bal in de extra speeltijd van de wedstrijd en schoot zijn ploeg met een hard schot naar de winst: 1-2. Een zwaar bevochten zege, iets wat Vitesse voor de rust had kunnen voorkomen.

Ruim twintig minuten wisten de amateurs het doel schoon te houden, maar op de inzet van Bertrand Traore had doelman Ronald van der Meer geen passend antwoord. Vitesse was voor rust heer en meester en kreeg pas na 41 minuten de eerste tegenstoot te verwerken. Na een goede combinatie met Giovially Serbony kopte Michael van Laere de bal te zwak in.

Dat de ploeg van trainer Peter Bosz met een minimale voorsprong ging rusten was vooral te wijten aan het feit dat Marko Vejinovic, Davy Pröpper en Denys Oliynyk kansen onbenut lieten. Ook in de tweede helft waren er legio mogelijkheden voor de Arnhemmers, al bood VVSB beduidend meer tegenstand.