Invaller Huntelaar kan verlies Schalke niet voorkomen

Klaas-Jan Huntelaar is met Schalke 04 onderuit gegaan bij SC Freiburg. De Nederlandse spits viel in bij de nummer tien van de Bundesliga, maar kon een 2-0 nederlaag voor zijn ploeg niet afwenden.

Na een half uur spelen stond Schalke, in april door Ajax uitgeschakeld in de Europa League, met 2-0 achter door twee doelpunten van Florian Niederlechner. De Duitse aanvaller van Freiburg opende in de 22ste minuut de score en breidde de stand in de 31ste minuut uit via een benutte penalty.

Huntelaar maakte in de tweede helft zijn opwachting. Hij kwam na de rust uit de kleedkamer als de vervanger van middenvelder Benjamin Stambouli, een wissel waarmee Schalke haar aanvallende intenties kracht bij wilde zetten. De Nederlandse spits kon echter geen invloed uitoefenen op het eindresultaat.

Schalke presteert dit voetbaljaar niet naar verwachting, maar heeft nog wel een kleine kans op het behalen van Europees voetbal. Door deze nederlaag laat de ploeg van coach Markus Weinzierl echter de kans liggen om dichterbij de zesde plek te komen, die kwalificatie voor de Europa League met zich meebrengt. Het gat met die positie bedraagt, met nog twee wedstrijden te gaan, vier punten.