Invaller Friend goud waard voor Mönchengladbach

Rob Friend heeft Borussia Mönchengladbach de overwinning bezorgd op 1. FC Nürnberg. De aanvaller kwam als invaller binnen het veld en was meteen met zijn eerste balcontact doeltreffend (2-1).

Borussia Mönchengladbach begon de wedstrijd met Roel Brouwers en Marcel Meeuwis in de basis en kwam na een klein half uur op voorsprong door een treffer van Roberto Colautti. De spits uit Argentinië profiteerde van goed voorbereidend werk van Marco Reus, die door Michael Bradley werd weggestuurd. Het betekende zijn vierde treffer dit seizoen voor Die Fohlen.

Vroeg in de tweede helft kwam Nürnberg echter weer op gelijke hoogte door Albert Bunjaku, die op aangeven van invaller Marcel Risse de 1-1 binnenschoot. Maar een andere invaller kroonde zich tot held van Mönchengladbach. Voormalig SC Heerenveen-aanvaller Friend bezorgde de thuisclub in de 74ste minuut met zijn eerste balcontact van de wedstrijd de overwinning op Nürnberg.

Door de overwinning stijgt Borussia Mönchengladbach naar de elfde plaats, met 28 punten uit 22 wedstrijden. 1. FC Köln en VfL Wolfsburg kunnen op gelijke hoogte komen, als zij komend weekend winnen. 1. FC Nürnberg blijft zeventiende in Duitsland, maar heeft nog altijd vijf punten voorsprong op hekkensluiter Hertha BSC.