Invaller Fer helpt FC Twente verder in Europa League

Na PSV plaatste FC Twente zich in een vroeg stadium voor de volgende ronde van de Europa League. Invaller Leroy Fer bood in de slotfase uitkomst tegen Odense BK (3-2).

Mogelijk ingegeven door de eenvoudige 4-1 zege in Denemarken was er in het thuisduel met Odense BK onderschatting ingeslopen in het spel van FC Twente. In elk geval was het minder een oefenwedstrijd dan waarvan trainer Co Adriaanse sprak na de ontmoeting twee weken geleden.

Odense BK kreeg daarbij ook een steuntje in de rug van FC Twente zelf. In de tiende minuut ging Douglas kinderlijk in de fout. Baye Djiby Fall benutte de blunder van de verdediger en tekende voor de verrassende Deense openingstreffer.

FC Twente stelde nog voor rust orde op zaken. Een voorzet van Ola John verdween via de borst van Daniel Høegh in het Deense doel, waarna Denny Landzaat met een heerlijke treffer de Enschedese ploeg in de 37ste minuut op 2-1 zette. De middenvelder wipte de bal op om daarna met een volley doelman Wessels te verschalken.

Maar Odense BK legde zich niet neer bij de suprematie van FC Twente. De Deense formatie dwong doelman Nikolay Mihaylov tot enkele moeizame reddingen. De Bulgaarse international kweet zich goed van zijn taak, totdat hij een antwoord schuldig moest blijven op de inzet van Baye Djiby Fall.

In het resterende half uur pakte FC Twente alsnog de overwinning. Fer tekende in de 82ste opnieuw voor een bevrijdende treffer. De middenvelder, die zaterdag tegen PSV een nederlaag voorkwam, maakte koud drie minuten in het veld uit een voorzet van Ola John de 3-2. Dankzij de overwinning is FC Twente zeker van de knock-outfase van de Europa League. Foto: VI Images