Invaller Crouch redt punt voor Stoke bij Newcastle

Stoke City heeft op de valreep een punt overgehouden aan het uitduel met Newcastle United (1-1). Doelman Tim Krul ging niet vrijuit bij de late gelijkmaker van Peter Crouch.

Nog zonder Siem de Jong, die sinds eind augustus aan de kant staat met een bovenbeenblessure, maar met Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Krul in de basis duurde het lang voor thuisclub Newcastle gevaarlijk werd. Kort voor rust was Ayoze Perez dicht bij een treffer, maar de Spanjaard schoot naast.

In de extra speeltijd van de eerste helft moest Krul ook nog redding brengen bij een kopbal van Mame Diouf. Na rust viel er opnieuw niet veel te beleven in het St James' Park. In de 74ste minuut kwam de thuisclub echter na een aanval over veel schijven op voorsprong. Colback schoot hard binnen.

Aangezien het doelpunt van Stephen Ireland kort daarna werd afgekeurd wegens buitenspel, leek de wedstrijd te eindigen in een nipte zege voor Newcastle. Maar kort voor tijd kopte de voor Ierland ingevallen Crouch een voorzet van Geoff Cameron binnen. Maar deze kopbal was zeker niet onhoudbaar voor Krul.

Door het gelijkspel behoudt Stoke City de tiende plaats in de Premier League. De ploeg van de geblesseerde Erik Pieters heeft 33 punten uit 24 duels, terwijl Newcastle United met twee punten minder elfde is.