Invaller Ben Arfa bezorgt Benfica kater in slotfase

Benfica leek op weg naar een verdiende thuiszege op Olympique Marseille in de Europa League, totdat Hatem Ben Arfa in de slotseconden van de reguliere speeltijd tegen scoorde (1-1).

Invaller Ben Arfa bezorgt Benfica kater in slotfase

De thuisclub was in Lissabon verreweg de gevaarlijkste ploeg, maar l'OM sprong veel efficiënter met zijn kansen om. Na een kwartier kregen de bezoekers via Lucho González een grote kans op de 0-1, maar daarna was het vooral Benfica wat de klok sloeg.

Na ruim een half uur kreeg Oscar Cardozo een goede mogelijkheid op de 1-0, maar de Paraguayaanse aanvaller volleerde hard en hoog over. Pas een kwartier voor tijd kwam Benfica op voorsprong en daarbij had de ploeg nog hulp nodig van Steve Mandanda.

De doelman van Marseille leek een inzet van Cardozo gekeerd te hebben, maar liet de bal los. Maximiliano Pereira was er snel bij en werkte de bal over de doellijn. Ramires was daarna nog dicht bij de 2-0, maar de Braziliaans schoot snoeihard op de lat.

In de slotfase ging het nog mis voor Benfica, dat invaller Ben Arfa (foto) de 1-1 zag binnenkoppen na een voorzet van Laurent Bonnart. De ploeg uit Frankrijk lijkt door de 1-1 in Lissabon de grote favoriet om de kwartfinale van de Europa League te bereiken.

Bekijk hier al onze video's