Invaller Assaidi helpt Stoke met assist aan zege op Swansea

Oussama Assaidi heeft een beslissende rol gespeeld bij de 2-1 zege van Stoke City op Swansea City. De buitenspeler leverde de assist op het winnende doelpunt van Jonathan Walters.

Assaidi kwam in de 73ste minuut het veld in en was binnen drie minuten beslissend. Hij werd vrijgespeeld op de linkerflank en leverde een panklare voorzet af op Walters, die met zijn hoofd voor 2-1 zorgde. Dat bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn, wat behalve voor Stoke ook belangrijk was voor Assaidi (foto) zelf. De buitenspeler kwam namelijk pas vier keer in actie dit seizoen in de Premier League, alle keren als invaller.

Swansea was in de 34ste minuut nog op voorsprong gekomen, dankzij een strafschop van Wilfried Bony, die de Ivoriaanse spits zelf had verdiend. Vlak voor rust kwam Stoke, waar Erik Pieters een verdienstelijke wedstrijd speelde als linksback, weer op gelijke hoogte. Charlie Adam schoot een penalty binnen na een vermeende overtreding van Angel Rangel op Victor Moses, al werd deze beslissing ernstig betwist door Swansea.

Dankzij de zege klimt Stoke naar de tiende plek op de ranglijst. Swansea, waar Marvin Emnes vijf minuten voor tijd inviel, staat twee plaatsen hoger.