Invaller Apoño schiet Málaga naar discutabele zege

Málaga is in de Primera División opgeklommen naar de zesde plaats door een overwinning op Espanyol. Apoño bezorgde de ploeg van Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy drie punten (2-1).

Met Mathijsen in de basis en Van Nistelrooy op de bank begon Málaga voortvarend aan de wedstrijd, want al in de vijfde minuut opende Salomón Rondón de score namens de thuisclub. Nacho Monreal veroverde de bal en stelde Rondón in staat de 1-0 binnen te werken.

Maar op slag van rust zorgde Álvaro Vázquez García voor de gelijkmaker. Op aangeven van Vladimir Weiss maakte hij de 1-1, waarna Málaga weer ten aanval trok. Van Nistelrooy en Apoño kwamen in het veld en in de 73ste minuut zorgde laatstgenoemde voor de 2-1.

De middenvelder scoorde uit een strafschop, die eenvoudig gegeven werd door scheidsrechter Delgado Ferreiro. Romaric kreeg de bal hard in zijn gezicht geschoten, maar Ferreiro zag daar een handsbal in en gaf de thuisclub een penalty. De 2-1 bleek tevens de eindstand, waardoor Málaga Espanyol passeerde en na tien competitiewedstrijden de zesde plaats bezet. Foto: VI Images