Internazionale wint strijd om tweede plek in Serie A

Internazionale heeft zich gemeld als voornaamste achtervolger van Juventus in de Serie A. De Milanese formatie versloeg Napoli in de topper met 2-1 in het Giuseppe Meazza.

Internazionale kende een flitsende start. Freddy Guarín passeerde Napoli-doelman Morgan De Sanctis al na acht minuten met een bekeken schot. Napoli kreeg echter ook kansen, maar topscorer Edinson Cavani had het vizier niet op scherp staan. Eerst schoot hij over, later kopte hij voorlangs.

Geen Napolitaanse gelijkmaker dus, maar in plaats daarvan een tweede Inter-goal. Diego Milito nam (op aangeven van Guarín) de tweede goal van de thuisclub voor zijn rekening. Het effectieve Inter (twee kansen, twee goals) leidde bij rust terwijl Napoli veel offensievere bedoelingen had.

Na rust eenzelfde beeld. Inter wachtte, gesteund door de 2-0 voorsprong af, terwijl Napoli (met aanvaller Goran Pandev voor verdediger Alessandro Gamberini) aandrong. Cavani bezorgde Napoli na negen minuten loon naar werken. Hij was het meest alert na een heuse scrimmage. Voor de Uruguayaan zijn negentiende treffer in negentien officiële duels dit seizoen.

Napoli wilde meer en verdiende meer, smeekte om strafschoppen en leverde veel strijd, maar Inter bleef overeind. De Milanezen hebben nu een punt meer dan Napoli en volgen Juventus op vier punten achterstand.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.